Висновки щодо епiдемiчної ситуації у Давидові

Дата: 03.05.2020 01:06
Кількість переглядів: 553

Тепер, коли усі пристрасті довкола ситуації у Давидові дещо стихли, можна на «холодну голову» робити висновки.

  • Давидів потрапив у епіцентр інформаційного простору у четвер та п’ятницю не просто так, чи через те, що комусь так хотілося.

У Давидові станом на 29.04 було зафіксовано 20 випадків захворювання на коронавірус.
І попри те, що дехто вважає, що це мало і не привід бити на сполох, насправді ця цифра є не просто тривожна. Це практично половина від усіх випадків зафіксованих у Пустомитівському районі.
ПОЛОВИНА УСІХ ВИПАДКІВ ЗАФІКСОВАНИХ У ПУСТОМИТІВСЬКОМУ РАЙОНІ.


29 квітня Львівська обласна державна адміністрація прийняла рішення про вжиття превентивних заходів на території села Давидів. Серед яких повне перекриття села Давидів на в’їзд та виїзд та абсолютна ізоляція. 
На прохання Володимира Керницького цей жорсткий захід було замінено на дводенний моніторинг ситуації на блок-постах та вимірювання температури тіла з метою аналізу реальної картини.

Про усі заходи, котрі вживатиме Давидівська сільська рада, було опубліковано на нашій сторінці.

Блок-пости та вимірювання температури у години найактивнішого руху мешканців дали змогу зрозуміти, що практично усі, хто рухався у Давидів чи з Давидова не мали температури чи інших ознак коронавірусу. Це стане підставою для того, щоб зняти блок пости та не вводити жорсткіші заходи, як рекомендувалося раніше.
Весь шум довкола блок-постів надуманий, адже нікому надмірних незручностей не створив. І в даній ситуації більшість мешканців громади із розумінням поставились до цього вимушеного обмеження. За що ми щиро вдячні!!!
Що стосується повідомлень, що в обумовлений час не було медиків чи полісменів на пунктах перевірки, то тут спрацював людський фактор і це також є нормальною ситуацією, адже усі ми живі люди.

  • До слова, особи серед обстежених, у котрих були ознаки ГРВІ були скеровані на дообстеження в медичні заклади.

  • Стосовно ефективності дезінфекції вулиць, під’їздів та місць загального користування можна також говорити багато. Але у всьому цивілізованому світі ці заходи вживаються. Давидів також частина цивілізованого світу.

  • Тестування контактних осіб також є вкрай важливим. У Давидові було визначено приблизно 86 контактних осіб. Однак у ході додаткового опитування ця цифра зросла до 140 осіб. Тобто 140 осіб можуть бути потенційно хворими на коронавірус. І кожен з цих 140 також з кимось контактував. ЦЕ БАГАТО! Просимо задуматись.

Впродовж останніх днів було зроблено 116 лабораторних досліджень, результати котрих ми очікуємо. Також звертаємо Вашу увагу, що були особи, котрі відмовились робити тестування.

  • Ми отримали скарги мешканців Давидова на те, що у них виникли проблеми із працедавцями через ситуацію у Давидові. Звертайтесь, будь ласка, у юридичний відділ Давидівської сільської ради. Ми надамо консультації та відстоїмо Ваші права.

  • Ваші хвилювання стосовно того, що Давидів опинився у такому інформаційному тайфуні не дивні. Однак, ситуація в країні і світі зараз нетипова. Це все відбувається вперше. Відповідно, що тема коронавірусу є «найгарячішою» і найбільш цікавою для ЗМІ.

  • Вимоги окремих мешканців громади про оприлюднення прізвищ, тих хто захворів є свідченням деякої незрілості. Не можна говорити про тих, хто захворів ні з етичної, ні з правової точки зору. ЦЕ НЕ ОБГОВОРЮЄТЬСЯ. Карантин був введений з метою запобігання хвороби і якщо Ви добросовісно дотримуватимесь його, то Вам немає за що хвилюватися.

Ми дякуємо усім Вам за те, що з розумінням поставилися до ситуації, що склалася.
Дякуємо за довіру!
Ми усі потребуємо підтримки один одного.
Ми усі потребуємо розуміння.
Ми усі потребуємо трішки тепла.
Усе буде добре.
Здоров’я усім нам.

ВАЖЛИВО: 03.05 о 12:00 годині відбудеться засідання комісії ТЕБ та НС з приводу епідситуації у Давидові. Про результати засідання повідомимо додатково.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь