Рекомендації як убезпечити себе від зараження коронавірусом...

Дата: 27.03.2020 12:28
Кількість переглядів: 695

Рекомендації як убезпечити себе від зараження:

 

1.  Ретельно і часто мийте руки з милом чи обробляйте їх антисептиком.

Миття рук з милом:

  • тривалість процедури — 20–40 с;
  •  вода має бути теплою (комфортної температури), а не холодною чи гарячою;
  • обов’язкова процедура, якщо руки видимо забруднені, після приходу з вулиці, перед прийомом їжі, після відвідування туалету, якщо відсутній антисептик для рук;

 

Обробка рук спиртовмісним антисептиком:

 

  •  спиртовмісний антисептик для рук — розчин із вмістом спирту 60–80% або із 2% хлоргексидину (інші засоби, що реалізують як «антисептик для рук», наприклад настій ромашки або розчини із 40% вмістом спирту, не є такими);
  •  антисептик має покривати всю поверхню шкіри рук (в середньому на одну обробку слід використовувати 3 мл розчину, а це 24–27 «пшиків» кишеньковим диспенсером, тому рекомендовано його просто наливати в долоню);
  •  тривалість обробки — близько 30 с;
  •  особливу увагу приділіть нігтям (там накопичується найбільше бруду);
  •  обов’язкова процедура в разі будь-яких контактів із (потенційно) забрудненими об’єктами;
  •  у разі частого користування антисептиком застосовуйте крем для рук, щоб уникнути підсушування та утворення тріщин шкіри;
  •  контролюйте доступ маленьких дітей до антисептика (він містить спирт і токсичний для прийому всередину).

2.  Уникайте скупчення людей.

3.  Якщо ви захворіли, залишайтеся вдома і зверніться до лікаря.

4.  Використовуйте захисну маску:

  •  обов’язково — якщо захворіли і маєте респіраторні симптоми (кашель, нежить);
  • якщо перебуваєте у місцях великого скупчення людей — з метою додаткового захисту.

Використовуйте маску правильно:

  • вона має покривати ніс і рот;
  • вона має щільно прилягати, без відступів по краях;
  • заміняйте маску, щойно вона стала вологою;
  • не чіпайте зовнішню частину маски руками, а якщо доторкнулися, помийте руки з милом чи обробіть спиртовмісним антисептиком;
  • заміняйте маску щочотири години;
  •  не використовуйте маску повторно.

 

Додаткові рекомендації працівникам на об’єктах харчування

 

  • По термообробці необхідно суворо дотримуватись існуючих вимог до приготування страв.
  •  Миття посуду повинно проводитись строго по інструкції:
  • видалення залишків їжі.
  • миття щіткою за температури води 50 градусів з миючими засобами.
  • миття з додаванням дез. розчину у іншій ємності (ванні).
  • ополіскування під проточною водою температурою не менше 65 градусів - це також в окремій ємності.
  • просушування на спеціальних полицях.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь