Цікаві факти про Україну

Дата: 28.06.2019 14:27
Кількість переглядів: 518

Фото без опису

Україна – велика.
Не рахуючи Росію, у якої вельми неоднозначні відносини з Європою, Україна – найбільша держава на континенті площею в 603 628 квадратних кілометрів. Країна простягається від Росії на сході до Польщі на заході, і затиснута між Чорним морем на півдні і колишньою радянською республікою Білорусь на півночі. Франція займає друге місце за територією (551,695 квадратних кілометрів).

???????? У нас є власні 7 чудес.
У межах України є сім пам’яток, визнаних ЮНЕСКО об’єктами всесвітньої спадщини. До них належать Софійський собор у Києві, стародавнє місто Херсонес і незаймані букові ліси в Карпатах. Також одним з таких об’єктів є один із 34 обелісків Дуги Струве – ланцюга, що простягнувся територією десяти європейських країн від Хаммерфест у Норвегії до Чорного моря. Крім об’єктів всесвітньої спадщини, тут є безліч найвеличніших православних соборів, у тому числі Михайлівський Золотоверхий монастир.

???????? Батьківщина першої у світі Конституції.
Україна стала батьківщиною однієї з перших у світі конституцій. Основний закон, написаний українським козаком Пилипом Орликом у 1710 році, встановив демократичний стандарт поділу повноважень в уряді між законодавчою, виконавчою та судовою гілками. Ця ідея стала відомою завдяки праці Монтеск’є «Про дух законів» від 1748 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь