До уваги усіх хто займається підприємницькою діяльністю

Дата: 19.06.2019 16:12
Кількість переглядів: 2534

Фото без опису 
ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
вул. ВинниченкаД8, м. Львів, 79008, тел. (032) 299-91-00, факс (032) 261-23-99
www.locla.goY.ua. e-mail: kancel@loda.gov.ua, Код ЄДРПОУ 00022562


    №     На №    від    
Керівникам підприємств, які здійснюють операції з металобрухтом (за списком)


Щодо інформування
Повідомляємо, що у зв’язку із втратою чинності Закону України «Про ліцензування деяких видів господарської діяльності» від 02.03.2015№ 222- VIII, який регулював відносини у сфері ліцензування та визначав, зокрема, виключний перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, необхідність отримання ліцензій на право здійснення господарської діяльності із заготівлі, переробки, металургійної переробки металобрухту кольорових і чорних металів скасовано.
У відповідності до частини другої статті 8 зазначеного Закону України, у разі скасування ліцензування виду господарської діяльності, орган ліцензування втрачає свої повноваження, а ліцензії, видані на здійснення цього виду діяльності, вважаються недійсними.
Водночас повідомляємо, що відносини, які виникають у процесі здійснення операцій з металобрухтом регулюються Законом України «Про металобрухт» (далі - Закон). У відповідності до статті 4 Закону, операції з металобрухтом здійснюються лише спеціалізованими або спеціалізованими металургійними переробними підприємствами, а також їх приймальними пунктами. Статтею 5 Закону визначено вимоги до суб'єктів господарювання, які здійснюють операції з металобрухтом.
Так суб'єкти господарювання, які здійснюють заготівлю, переробку та металургійну переробку металобрухту, повинні мати кваліфікованих спеціалістів, відповідне устаткування, засоби екологічної безпеки. Перелік обладнання та устаткування, які необхідно мати спеціалізованому підприємству та його приймальним пунктам або спеціалізованому металургійному переробному підприємству, визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної промислової політики, при здійсненні операцій з металобрухтом у порядку, встановленому законодавством.
5/7-3591/0/2-19/6-11 від
 
Суб'єкти господарювання, які здійснюють операції з металобрухтом, повинні забезпечити контроль за вибуховою, пожежною, екологічною та радіаційною безпекою відповідно до законодавства.
Відповідно до вищезазначеного повідомляємо, що спеціалізовані або спеціалізовані металургійні переробні підприємства, а також їх приймальні пункти, мають право здійснювати заготівлю, переробку та металургійну переробку металобрухту на підставі акту обстеження.
Відповідно до статті 12 Закону, місцеві державні адміністрації здійснюють обстеження спеціалізованих або спеціалізованих металургійних переробних підприємств та їх приймальних пунктів на відповідність вимогам цього Закону на територіях відповідних адміністративних одиниць.
У разі відсутності у суб’єкта господарювання такого акта обстеження або закінчення терміну його дії, необхідно звернутись в облдержадміністрацію із заявою про видачу акта обстеження спеціалізованих або спеціалізованих металургійних переробних підприємств та їх приймальних пунктів на відповідність вимогам Закону України «Про металобрухт» та інших нормативно-правових актів.
Крім цього доводимо до Вашого відома, що відповідно до частини 1 статті 213 Кримінального кодексу України здійснення прийому брухту кольорових і чорних металів фізичними особами, здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів посадовими особами суб’єктів господарської діяльності, відомості про яких не включено до переліку суб’єктів господарювання, що здійснюють операції з металобрухтом, надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, організація незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту караються штрафом від тисячі п'ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до одного року.
Заступник голови
Р.С. Филипів
Ю.Гриник 2-999-251
 
Перелік необхідних документів
1.    Статут
2.    Виписка з ЄДРПОУ
3.    Дозвіл Головного Управління Держпраці у Львівській області (щодо експлуатації наявного обладнання)
4.    Декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
5.    Технічний паспорт на складське приміщення, Свідоцтво на право власності та витяг з реєстру речових прав
6.    Договір оренди складського приміщення
7.    Дані бухгалтерського обліку щодо наявності у власності обладнання
8.    Технічні паспорти наявного обладнання
9.    Дані про періодичну повірку ваг для статичного зважування
10.    Свідоцтво про повірку робочого засобу вимірювальної техніки
11.    Договір про надання послуг радіаційного контролю
12.    Акт радіаційного контролю складу/майданчика
13.    Договір про зберігання та перевезення радіаційних відходів
14.    Інформація щодо кваліфікації працівників підприємства
Перелік обладнання та устаткування, які необхідно мати спеціалізованому підприємству для провадження господарської діяльності із заготівлі, переробки металобрухту кольорових металів:
брухтопереробне обладнання, яке забезпечує згідно з технологічною необхідністю подрібнення, або пакетування, або сепарацію, або механічну чи вогневу різку, або інше спеціальне обладнання для відокремлення та вилучення брухту кольорових металів;
вантажопідйомне обладнання, яке забезпечує можливість переміщення брухту, його розвантаження або завантаження у транспортні засоби та пройшло технічний огляд у встановленому законодавством порядку;
ваги, повірені в установленому законодавством порядку; тара або відсіки для відокремленого зберігання металобрухту за видами; засіб вимірювальної техніки, що використовується при здійсненні радіаційного контролю, повірений у встановленому законодавством порядку.
Перелік обладнання та устаткування, яке необхідно мати кожному приймальному пункту спеціалізованого або спеціалізованого металургійного переробного підприємства для провадження господарської діяльності із заготівлі, переробки металобрухту чорних металів:
 
обладнання для механічного чи вогневого (газополум'яного) різання; ваги, повірені в установленому законодавством порядку; вантажопідйомне обладнання, яке забезпечує можливість переміщення брухту, його розвантаження або завантаження у транспортні засоби та пройшло технічний огляд у встановленому законодавством порядку;
засіб вимірювальної техніки, що використовується при здійсненні радіаційного контролю, повірений у встановленому законодавством порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь