Бережімо водні ресурси разом!

Дата: 10.04.2019 16:23
Кількість переглядів: 619

Фото без опису

Нерест – найвідповідальніший період в житті риб

Нерест - особливий період у житті мешканців водойм, який обумовлений наявністю сприятливих умов у місці проживання. На нерест риби впливають багато умов, серед яких найголовніша - температура води у водоймі.

У більшості наших прісноводних риб нерест проходить з весни до початку літа: в березні нереститься щука, з квітня до кінця травня - окунь, судак, лящ, короп, карась. Кожен вид риби для нересту йде на спеціальні місця - нерестовища.

Порушення традиційних місць нересту в результаті забруднень господарсько-побутовими стоками, будівництва гідротехнічних споруд призводить до скорочення чисельності багатьох, в тому числі цінних видів риб. Так з  метою посилення охорони, відтворення та збільшення рибних запасів, попередження і недопущення порушень Правил рибальства та залучення до цієї роботи громадськості в період з 1 квітня до 30 червня 2019 року на водоймах Львівської області заборонено будь-яке рибальство, а також вилов раків у такі терміни:
- в басейні р. Дністер з 1 квітня по 10 червня;
- в басейнах рік Західний Буг, Сян та Стир з 1 квітня по 20 травня;
- у всіх водосховищах, технічних водоймах з 1 квітня по 10 червня; 
- в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) з 1 квітня по 30 червня;

 Як виняток, дозволено любительське рибальство однією поплавковою вудкою з одним гачком і спінінгом і тільки з берега на спеціально визначених ділянках.

У Пустомитівському районі такими місцями є ділянки на Щирецькому водосховищі («Глинна Наварія»): 

- від автомобільного моста біля бази УТМР по лівому березі до спортивної бази СДЮШОР спортивно-дитячої школи олімпійського резерву «Веслярик».

- від автомобільного моста біля бази УТМР по правому березі до заливу в с. Малечковичі.

Гамаліївське водосховище («Гамаліївка»):

- по береговій лінії від с.Гамаліївка в межах від гідротехнічних споруд ТЕЦ-2 до закінчення бетонного покриття.

Шановні рибалки і громадяни–любителі відпочинку на водоймах, просимо Вас в даний період року шанобливо та бережно ставитися до водних біоресурсів, які готуються до нересту. Також, в разі виявлення фактів порушення «Правил любительського та спортивного рибальства» просимо Вас бути свідомими та повідомляти про це органи рибоохорони.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь