Пошук

У ніч з 30 на 31 березня Україна перейде на літній час

Дата: 25.03.2019 14:22
Кількість переглядів: 760

? ?µ?·???»?????°?? ???????????? ?·???±???°?¶?µ???? ?·?° ?·?°?????????? "???µ???µ?????? ???° ?»?????????? ???°?? 2019"

Вночі 31 березня Україна перейде на літній час, у зв’язку з чим стрілки годинників доведеться перевести на одну годину вперед. Перехід відбудеться о 3:00 ночі.

Переведення годинників на літній час відбувається щороку в останню неділю березня, тоді як в останню неділю жовтня відбувається перехід на типовий для України астрономічний час, який називають «зимовим» - тоді годинники переводять на одну годину назад.

Порядок обчислення часу на території України визначений постановою Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року №509: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 год на 1 годину назад. Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного.

Додамо, що через таке переведення доба 31 березня матиме не 24 години, а 23.

Раніше у Європі вирішили відмовитися від переведення годинників, посилаючись на те, що такі зміни негативно позначаються на здоров’ї людей. Однак, таку відмову відтермінували на два роки: таким чином, останнє переведення годинників у ЄС має відбутися у березні 2021 року замість 2019-го, як це планувалося раніше.

Нагадаємо також, що 31 березня в Україні відбудеться перший тур виборців президента України. Виборчі дільниці працюватимуть з 08:00 до 20:00. Якщо виборці не зможуть проголосувати за місцем проживання, то вони можуть тимчасово змінити своє місце голосування. Понеділок, 25 березня, є останнім днем, коли можна це зробити.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь