Пошук

Першого березня українських пенсіонерів очікує масштабний перерахунок пенсій

Дата: 25.02.2019 15:33
Кількість переглядів: 429

Фото без опису

Першого березня українських пенсіонерів очікує масштабний перерахунок пенсій. 

Про це під час наради щодо індексації пенсій заявив міністр соціальної політики Андрій Рева

"На перше березня 2019 року пенсії будуть автоматично перераховані для 10 млн 200 тисяч пенсіонерів. Середній розмір підвищення складе 255 гривень. Це не значить, що кожен отримає 255 гривень, тому що знову ж таки, ці кошти розподілятимуться відповідно до формули, яка враховує коефіцієнт страхового стажу і коефіцієнт заробітку пенсіонера. Реально, підвищення отримають 8 млн пенсіонерів. У разі, якщо розмір підвищення буде меншим за 100 гривень, то буде застосуватись доплата до зазначеного розміру, інакше кажучи, мінімальна виплата, яку отримає український пенсіонер у березні не менше 100 гривень", - заявив Рева.

Також міністр нагадав, що в Україні є 1 млн 900 тисяч громадян з повним страховим стажем, які пенсії нижчі прожиткового мінімуму через невелику заробітну плату

"Це працівники колгоспів, медзакладів, санітарки і медсестри, працівники дошкільних навчальних закладів", - нагадав міністр, додавши, що їм також буде підвищенна пенсія до прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, під час наради з щодо індексації пенсії президент Петро Порошенко заявив, що українські пенсіонери зможуть отримувати монетизовані субсидії готівкою. 

Нагадаємо, з 12 березня громадяни України непенсійного віку, яким призначили субсидію, зможуть отримати її у готівковій формі через платіжну систему "Швидка копійка" у відділенні Ощадбанку.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь