Пошук

Іспити на знання законодавства для реєстраторів розпочато!

Дата: 28.01.2019 15:45
Кількість переглядів: 626

УВАГА! Прийняття та розгляд заяв для проходження автоматизованого анонімного тестування щодо визначення професійної компетентності розпочато.

Тестування обов’язково повинні проходити особи, які мають бажання стати державними реєстраторами, а також реєстратори, які були відключені від доступу до реєстрів і зараз спливає термін цього відключення.

З 25 січня розпочато прийом заявок. Відповідне оголошення можна знайти на сайті Міністерства юстиції (https://bit.ly/2TdHZPj). Заявки можуть бути надіслані поштою або передані безпосередньо у Мін’юст за адресою: Київ, Рильський провулок, 10 і приймаються включно до 16.00 8 лютого.

А вже 18 лютого розпочнеться перше тестування.

 

До тестування, яке відбудеться у лютому 2019 року, будуть допущені особи, заяви яких надійшли до Мін’юсту до 16 год. 00 хв. 08 лютого 2019 року.

Документи, які необхідно подати фізичним особам, які мають намір здійснювати функції державних реєстраторів:

  • відповідну заяву та засвідчену особистим підписом копію паспорта громадянина України (копії 1, 2 сторінок, сторінок зі штампами реєстрації місця проживання, а також інших сторінок за наявності інформації, відміток на них). Виходячи із загальних положень щодо засвідчення копій документів, на кожній сторінці копії паспорта проставляти: 1) відмітку «Згідно з оригіналом»; 2) дату засвідчення копії; 3) особистий підпис особи, яка засвідчує копію, її ініціали та прізвище.

Особи, які правильно відповіли на 75 відсотків тестових завдань, вважаються такими, що успішно пройшли автоматизоване анонімне тестування. Таким особам видається сертифікат про підтвердження професійної компетентності у відповідній сфері державної реєстрації (у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень або у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань). Ті, хто тільки починають свою професію реєстратора, повинні також пройти двотижневі курси навчання користування реєстром в ДП «НАІС» і отримати так званий ключ доступу.

Результати автоматизованого анонімного тестування розміщуються на офіційному веб–сайті Мін’юсту не пізніше наступного робочого дня після його проведення.

Іспити будуть відбуватися раз на місяць. Особа, яка не склала іспит, може спробувати скласти його наступного місяця. Жодних обмежень щодо кількості спроб немає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь