Харчове отруєння

Дата: 20.06.2017 14:25
Кількість переглядів: 708

????? ?§?????? ????? ??????????

З настанням теплого періоду значно зростає вірогідність захворювання кишковими інфекціями.

 З метою запобігання захворювання громадян на гострі кишкові інфекції у літній період:

• НЕ купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук приватних осіб.

• НЕ споживати продукти та напої протермінованого зберігання.

• НЕ вживати харчових продуктів та напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості.

• НЕ вживати в їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини.

• НЕ використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (рік, озер, підземних джерел, поверхневі води тощо). Для пиття і приготування їжі використовувати воду питну бутильовану або з централізованих джерел водопостачання.

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ:

• При неорганізованому відпочинку (туристичні походи, екстремальний туризм тощо) для пиття та приготування їжі мати з собою запас питної води; для миття рук та посуду використовувати тільки профільтровану та проварену воду.

• При купівлі харчових продуктів та напоїв обов’язково звертати увагу на терміни та умови зберігання продуктів харчування. Зберігати продукти харчування тільки відповідно до зазначених на упаковці способу та терміну.

• При купівлі будь-якого харчового продукту у торгівельній мережі споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку реалізованої продукції.

• Перед споживанням овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою; для споживання дітьми – обробити окропом.

• У подорож не брати продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кондитерські та інші вироби, що потребують охолодження при зберіганні).

• На відпочинку без організованого харчування не готувати багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо), також продукти про запас. Приготовлені стави бажано споживати відразу, а у випадку їх повторного споживання піддавати повторній термічній обробці. Зберігання страв без холоду не повинно перевищувати дві години.

• При харчуванні у непристосованих умовах (ліс, пляж тощо) уникати контакту продуктів з грунтом та піском. • Перед приготуванням та вживанням їжі обов’язково мити руки з милом.

• Обов’язково мити руки після відвідування туалету.

• Для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими пляжами.

• У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (пронос, блювання) терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Не займатись самолікуванням! При груповому відпочинку хворого бажано тимчасово (до прибуття лікаря) ізолювати від колективу. При тяжкому стані хворого негайно викликати «Швидку допомогу». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь